Sladké německé pečivo

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
200 ml mléka
1 vejce
80 g rozehřátého másla
špetka soli
300 g hladké mouky
4 lžíce cukru
15 g droždí
3 lžíce rozinek
Na pomazání:
1 vejce
Na posyp:
perlový cukr (můžeme nahradit hrubým krystalem)

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 stejných dílků. Z každého dílku vyválíme váleček a ten pak v polovině přehneme a stočíme oba konce.

  2. Kousky naklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalem.

  3. Necháme ještě asi 15 minut na plechu kynout a pak pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 15-20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!