Sladká minijablíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
10 g čerstvého droždí
1 žloutek
50 g másla
80 g cukru
špetička soli
1 lžička citronové kůry
1 dl mléka
jablko
plátky mandlí
loupaná dýňová semínka
Na potření:
mletá skořice
moučkový cukr
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat vlahý tuk, žloutek, kůru z citronu a zbytkem mouky zadělat těsto, které se nelepí. Možná budete muset trošku mouky přidat. Nechat vykynout v teple.

  2. Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm.

  3. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, každý roztáhneme na placičku, vložíme kostičku jablka a uzavřeme. Vzniklá kulička nesmí být do celého důlku, ještě to vykyne. Vložíme do olejem potřeného důlku na minimuffiny. Po vykynutí prstem vytlačíme shora dolík, potřeme bílkem rozšlehaným s lžící vody, vpíchneme hranolek mandle jako stopku a přilepíme dýňové semínko jako lístek.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C, horké poprášíme cukrem smíchaným se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!