Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kus cca kilo karas
6 kousků malého tolstolobika
hladká mouka
sůl
citron
mletá pálivá paprika
mleté chilli
pepř
tymián
sušená petrželka
Příloha:
2 velké syrové brambory
zbytek uvařených brambor
sůl
pepř
zbytek sádla z opékání masa
tymián
malý oříšek másla
salátová okurka
ředkvičky (z dvorku)

Postup přípravy receptu

  1. Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika (ještě nebyl tučný). Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal odležet. Pak vysušil, do misky dal asi 4 lžíce hladké mouky, a do ní přiměřeně pepře, mleté pálivé papriky, drceného tymiánu... V této směsi jsem všechny ryby obalil, naskládal na plech, posypal sušenou zelenou kadeřavou petrželkou. Na pánvi mi zbylo trošičku sádla z opečené krkovice, rozmíchal jsem v něm kávovou lžičku česnekové pasty, a tímto podlil. Dal do trouby.

  2. Očistil jsem dvě velké brambory, nakrájel je asi na necelý centimetr silné plátky. Ty jsem naskládal na druhý plech, nasucho, jenom posolil, kmín, tymián, pepř a dal taky do trouby. Vlezou se mě do ní oba plechy naráz. Při kontrole opečení ryb jsem pod brambory hodil maličký oříšek másla. No a že těch pečených brambor bylo pro dva málo, ohřál jsem ještě zbyteček vařených brambor z předchozího dne. Na zahrádečce narval hrst ředkviček, přikrojil trošku salátovky okurky... Vím, že nic moc, ale večeře s dcerou na terase, při západu slunce a meruňkovicí vlastní výroby ročník 1999, to byla moc dobrá...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!