Mandarinkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

125 g Hery
125 g moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 litru mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
180 g cukru krupice
3 zakysané smetany tučnější (cca 16% tuku) 1=180g - 200 g
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 plechovky mandarinek (1=cca 320 g)
1 sáček červené želatiny rychle tuhnoucí
2 polévkové lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. 125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 čajová lžička prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do tukem vymazané dortové formy o velikosti 26 cm do okrajů poloviny formy = 3 cm.

  2. Z 1/2 litru mléka a 2 sáčků vanilkových pudinků uvaříme hustý pudink podle návodu a zašleháme 180 g cukru a 3 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a 1 polévková lžíce šťávy z citronu do hladké hmoty, kterou nalijeme na těsto.

  3. Mezi tím jsme si dali na sítko mandarinky vykapat a šťávu si schováme na přípravu želatiny. Mandarinky poklademe na náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 1 hodinu.

  4. Necháme trochu vychladit a připravíme si želatinu podle návodu ze 1/4 litru šťávy z kompotu mandarinek, 2 polévkové lžíce cukru, 1 červené želatiny rychle tuhnoucí a nalijeme na mandarinky a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!