Škvarkové pracny - cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
150 g škvarků pomletých
1 vejce
1 ks vanilkového cukru
2 lžíce mléka
Dále:
moučkový cukr s vanilkovým na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté škvarky, vejce a mléka jen tolik, abychom nám zpracováním všech surovin vzniklo hladké, tvárné, nelepivé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Těstem pak plníme formičky, které dáváme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Po částečném zchladnutí vyklápíme z formiček a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Ti kdo neholdují příliš sladkému a nebo to mají zakázané, jako moje teta a strýc, přeskočí poslední krok s obalováním a nechají pracničky bez obalení v cukru.

  2. Těsto můžeme také ochutit skořicí nebo mletým hřebíčkem..., záleží na chuti každého. Dokonce se dá i část hladké mouky nahradit mletými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!