Kedlubnový guláš pikant

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 cibule
1 kedlubna gigant (nebo víc menších)
100 g Gazdovské slaniny
1 vodorovná lžíce červené mleté papriky
1 lžíce majoránky
1 feferonka
hrst červené kapie v nálevu
400-500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce pikantního kečupu
2 stroužky česneku
1 párek (nemusí nutně být)
trošku oleje
pepř
petržel (nebo pažitka)
trochu jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, kedlubnu na kostky a feferonku na maličké kousky.

  2. Proužky slaniny si dáme rozškvařit, cákneme trošku oleje, přidáme cibuli kterou osmažíme.

  3. K ní dáme mletou papriku, feferonku, kedlubnu, kečup, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit, dokud nebude kedlubna měkká.

  4. Pak dáme, kapii, majoránku, propasírovaný česnek, pepř, dosolíme a eventuálně přidáme uzeninu, necháme ještě 10 minut vařit, pak přidáme jíšku a necháme varem zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!