Bezlepková kynutá pizza

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

15 g droždí
200 ml mléka (dá se nahradit vodou)
lžička cukru
250 g bezlepkové směsi RUMINI na pizzu
4 lžíce oleje
špetka soli
koření na pizzu
ingredience dle chuti na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do 200 ml mléka (vody) přidáme lžičku cukru a droždí. Vzejde kvásek.

  2. Mouku odvážíme a nasypeme do misky, přidáme kvásek, olej, sůl a koření na pizzu.

  3. Vypracujeme hladké vláčné těsto.

  4. Těsto vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Dle chuti odzobíme (rajčatové pyré, šunka, sýr,…)

  6. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200°C asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!