Skořicovo-jablečné šneky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku celozrnné špaldové mouky (nebo jiné)
špetka soli
3/4 sáčku kypřícího prášku
1 lžíce arašídového másla
1/4 hrnku mléka
1 vejce
1 žloutek na potření
špetka stévie (v mém případě cca 1/2 lžičky)
Skořicová náplň:
1,5 lžíce skořice
1 bílek (bude-li se vám náplň zdát moc hutná, přilejte trochu vody)
Jablečná náplň:
3 velká jablka
hrst rozinek
hrst rozlámaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto smícháním mouky, soli, kypřícího prášku, stévie, mléka a arašídového másla. Ve sklenici rozmícháme 1 vejce se žloutkem a cca polovinu této směsi přilijeme do těsta (zbytek se využije později).

  2. Rukama vypracujeme těsto, které následně vyválíme. Vyválenou placku potřeme skořicovou náplní, zasypeme nastrouhanými jablky, ze kterých jsme se snažili vymačkat co nejvíce šťávy, poté posypeme vlašskými ořechy a rozinkami.

  3. Placku smotáme do nohavice, kterou nakrájíme na silné plátky. Šneky vyskládáme na pečící papír a potřeme zbytkem rozkvedlaného vejce.

  4. Takto připravené šneky vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a upečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!