Ruský sýr

Recepty, Sýry

Suroviny

400 g měkkého tvarohu
80 g změklého másla
160 g husté kysané smetany nebo kyselého mléka
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka sladké papriky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladka, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl.

  2. Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající misku, vložíme hmotu v plátně a zatížíme sáčkem naplněným vodou. Necháme 4 dny uležet. Nejprve dva dny na chladnějším místě a pak přendáme do lednice. Přebytečná tekutina by měla vykapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!