Skořicová panna cotta s pomerančem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml alespoň 30% smetany
80 g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
špetka mleté vanilky
2 lžíce studeného mléka
2 lžičky práškové želatiny
dřeň z pomeranče podle chuti
třtinový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat.

  2. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí. Směs nesmí projít varem.

  3. Nalijeme nejlépe do silikonových mufinkových formiček nebo do formy vytřené olejem nevýrazné chuti a necháme v chladnu 4-6 hodin (ale nejlépe do rána) ztuhnout.

  4. Dřeň z pomeranče bez blan a slupek povaříme s cukrem a trochu vychladíme. Dezert opatrně vyklopíme a doplníme pomerančem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!