Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem
Recepty, RybySuroviny
- 2 ks sivena (každý o váze cca 310 g)
- 6 stroužků česneku
- drcený kmín – půl sáčku
- 2 PL koření na ryby (já měla Vitanu)
- strouhaný sýr ne příliš výrazné chuti (já měla Formaggio 100 g)
- 2 dcl suchého bílého vína
- hladká mouka
- sůl (opatrně, dosolit se dá vždycky)
- olej
- kousek másla
- česneková marináda (lze vynechat)
- dle chuti i plátek citronu
Postup Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané a očištěné siveny opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. V hrníčku si smícháme kmín, koření na ryby, prolisovaný česnek, sůl.
Směsí potřeme vnitřek ryby a necháme asi 10 min. odležet.
Mezitím si smícháme hladkou mouku se sýrem a rozpálíme olej na vhodné pánvi nebo pekáčku.
Povrch ryby potřeme olejem (já použila olivový) a obalíme v mouce se sýrem. Vložíme do rozpáleného oleje a z obou stran opečeme asi 3 min.
Pak podlijeme vínem, vložíme na ryby asi 3 plátečky másla a vypneme sporák, necháme dojít ještě 10 min.
Na talíři pak přelijeme rybu i brambory česnekovým dresinkem, ale je možné jej vynechat. Případně dáme i plátek citronu. Příloha – brambory nebo dle naší chuti, já volila vařené s libečkem. Chuť ryby je neuvěřitelně jemná a koření by jen mělo podtrhnout sivena, který je opravdu chutný a šťavnatý. Samozřejmě, kdo raději výraznější chuť, přikoření. Rybu i recept mi dodal zeť, který má hodně chlupatý jazýček na ryby, neb je sám chytá a jak pravil: nedovolím nikomu prznit ryby, nezasloužej si to.