Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks sivena (každý o váze cca 310 g)
6 stroužků česneku
drcený kmín – půl sáčku
2 PL koření na ryby (já měla Vitanu)
strouhaný sýr ne příliš výrazné chuti (já měla Formaggio 100 g)
2 dcl suchého bílého vína
hladká mouka
sůl (opatrně, dosolit se dá vždycky)
olej
kousek másla
česneková marináda (lze vynechat)
dle chuti i plátek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané a očištěné siveny opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. V hrníčku si smícháme kmín, koření na ryby, prolisovaný česnek, sůl.

  2. Směsí potřeme vnitřek ryby a necháme asi 10 min. odležet.

  3. Mezitím si smícháme hladkou mouku se sýrem a rozpálíme olej na vhodné pánvi nebo pekáčku.

  4. Povrch ryby potřeme olejem (já použila olivový) a obalíme v mouce se sýrem. Vložíme do rozpáleného oleje a z obou stran opečeme asi 3 min.

  5. Pak podlijeme vínem, vložíme na ryby asi 3 plátečky másla a vypneme sporák, necháme dojít ještě 10 min.

  6. Na talíři pak přelijeme rybu i brambory česnekovým dresinkem, ale je možné jej vynechat. Případně dáme i plátek citronu. Příloha – brambory nebo dle naší chuti, já volila vařené s libečkem. Chuť ryby je neuvěřitelně jemná a koření by jen mělo podtrhnout sivena, který je opravdu chutný a šťavnatý. Samozřejmě, kdo raději výraznější chuť, přikoření. Rybu i recept mi dodal zeť, který má hodně chlupatý jazýček na ryby, neb je sám chytá a jak pravil: nedovolím nikomu prznit ryby, nezasloužej si to.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!