Široké nudle na neděli se třemi druhy sýrů a uzeným kuřecím stehnem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 sáček širokých nudlí
1 uzené kuřecí stehno
1 cibule
1 lahůdková cibulka
1 malá cuketa
2 hrsti čerstvých hub nebo mražených
50 g Eidamu vcelku
50 g uzeného sýru vcelku
3 kolečka jemných tvarůžků
50 ml smetany na šlehání
2-3 lžíce vývaru z uzeného stehna
drcený kmín
trochu másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si nudle, jak psáno na obalu, dáme si na 10 minut povařit stehno, cibuli a bílou část lahůdkové cibulky si nakrájíme nadrobno, eidam s uzeným sýrem nastrouháme a promícháme, tvarůžky si nakrájíme na malé kousíčky a cuketu na čtvrtinky.

  2. Do hrnce na rozpuštěné máslo si dáme obě cibulky, necháme je chvíli osmažit, přidáme cuketu, po chvíli houby, necháme tak 15 minut dusit, pak odkryjeme hrnec a vydusíme vodu z hub, která nám tam vznikla a dáme z uzeného stehna maso, které pokrájíme.

  3. Pak přidáme kmín, tvarůžky - necháme je rozpustit a osolíme podle chuti.

  4. Přidáme uvařené nudle, dáme vývar a smetanu, promícháme všechno dohromady, prohřejeme, můžeme dochutit a na talíři hutně posypeme smíchanými sýry (eidam+uzený) a posypeme pokrájenou zelenou částí cibulky na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!