Ořechové z mlýnku podle prababičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
250 g másla
1 žloutek
2 sáčky vanilkového cukru
1 šálek moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku, krupicový cukr, mleté ořechy, změklé máslo, žloutek a 1 sáček vanilkového cukru. Ze všech těchto surovin dobře zpracujeme těsto.

  2. Do mlýnku na maso nasadíme nástavec na tvoření cukroví a vybereme hvězdičkový otvor. Těsto protlačujeme otvorem a ihned stáčíme do věnečků. Věnečky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme 10-15 minut. Věnečky pečeme do světle růžova. Hotové cukroví obalujeme ve směsi moučkového a 1 sáčku vanilkového cukru. Obalujeme opatrně, teplé cukroví je hodně křehké, po vychladnutí zpevní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!