Silvestrovský salát z celerů

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva marinovaného celeru 0,33 l
1 středně velký celer
0,150 kg žlutého sýra (Gouda)
0,150 kg rozinek
1 velký pomeranč
3 stroužky česneku
majonéza z jednoho vajíčka nebo koupená 100 ml
0,5 l Tuzemského rumu

Postup přípravy receptu

  1. Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, nastrouháme na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).

  2. Rozinky spařím, nechám chvíli odestát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkově potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.

  3. Pomeranč oloupu, pokrájím na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promísený salát vrazím minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!