Sendvič z krkovičky od pana Cuketky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Maso:
1,5 kg vepřové krkovice
5 lžic hrubé soli
5 lžic cukru krupice
Hořčice:
5 lžic ostřejší hořčice
1 lžíce meruňkové marmelády
namleté chilli papričky nebo lžička Ajvaru
kyselé okurky (kvašáky/pickles)
pečivo (bulky/briošky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené minimálně 6 hodin (maximálně 24hodin). Vodu, která se vytvoří, slít!

  2. Na 120°C péct 6 hodin a výpekem průběžně podlívat.

  3. Po upečení vyndat z trouby a nechat půl hodiny odpočinout zakryté. Pak natrhat maso vidličkou na vlákna - jde to snadno.

  4. Hořčici vytvoříte smícháním všech ingrediencí na ni.

  5. Podávání: Pečivo rozkrojit na půl, lehce ojet na másle (řeznou stranou dolů), pomazat meruňkovou zavařeninou, poklást vlákny masa a okurkami, nakonec přiklopit vrchním dílem pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!