Žampionový sendvič

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 plátky tmavého toustového chleba
3-4 malé žampiony
1-2 vejce (podle velikosti)
kousek pórku
rajče
máslo
listový salát
plátkový sýr
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba tence potřeme máslem a opečeme z obou stran na suché pánvi do křupava. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a taktéž pórek.

  2. Rozpustíme kousek másla a žampiony s pórkem, solí a kmínem začneme restovat. Po chvíli pustí trochu vody, opékáme do vydušení tekutiny.

  3. Vejce rozšleháme s pepřem a vlijeme na pánev se žampiony. Chvíli necháme stát jako na omeletu. Když začnou okraje tuhnout, vařečkou to jakoby balíme do středu.

  4. Vznikne hromádka na kterou položíme plátkový sýr. Teplotu snížíme a pánev přikryjeme poklicí. Po chvíli se sýr začne roztékat.

  5. Připravíme opečený chleba, na to vrstvíme salát, rajče žampiony se sýrem a přiklopíme druhým chlebem. Spíchneme špejlí pro lepší manipulaci a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!