Sekaná z čočky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 cibule
100 g mrkve
100 g dýně
100 g celeru
3 lžíce chia semínek + 2 dcl vody
hrnek uvařené hnědé čočky
hrnek červené čočky
hrnek ovesných vloček
2 - 3 lžíce pohankové mouky
2 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
celerová nať
libeček
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim nastrouhanou mrkev, dýni i celer, osolíme a chviličku orestujeme.

  2. Chia semínka zalijeme studenou vodou a necháme je vodu pořádně nacucat, vytvoří postupně gel. Pokud se vám zdají spíš suchá, přidejte vodu. Vločky lehce vymačkáme rukou a všechno smícháme dohromady s oběma čočkami, prolisovaným česnekem a dochutíme solí, sojovou omáčkou a bylinkami. Zaprášíme moukou a důkladně promícháme.

  3. Pekáč vymažeme lehce olejem a poklademe směsí. Uhladíme povrch a dáme péct cca na 15 - 20 minut při 190°C. Po upečení ji nechte vychladnout, aby se dobře krájela a servírovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!