Koňak bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutků
sníh z 5 bílků
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml vaječného koňaku
250 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté kávy
60 g hrubě strouhaných ořechů nebo celých neloupaných mandlí
tuk
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkou do pěny, přilít vaječný koňak a olej. Mouku s peč. práškem vmíchat do žloutkové pěny a lehce vmíchat sníh z bílků.

  2. Do vymazané a vysypané formy nalít 2/3 těsta a posypat mandlemi (nebo ořechy). Do zbytku těsta vmíchat kakao a kávu a nalít na světlé těsto s mandlemi. Obrácenou vařečkou těsto lehce propíchat, aby vzniklo mramorování.

  3. Péct ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 45-50 min. (dle druhu trouby).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!