Indické kari plátky marinované v kokosové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 plátky masa vepřové nebo kuřecí
2 vejce
1 lžíce kari pasty
1 lžíce indického kari
kousek nastrouhaného zázvoru
1 lžíce rybí sojové omáčky
chilli dle chuti
koriandr dle chuti
sůl
česnek
3 lžíce přepuštěného másla
4 dcl kokosového mléka (přidat na omáčku)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme a zamícháme do nich všechny suroviny, maso naklepeme a dáme do připravené marinády tak, aby bylo maso ponořené, dáme do lednice a klidně necháme den dva odležet.

  2. Na suché rozpálené pánvi okapané maso opečeme z obou stran a pak přikápneme olej a restujeme do zmněknutí, maso vyndáme do pánvičky vlijeme zbytek marinády, která se ihned jakoby srazí v hrudky, to je to vajíčko, necháme ještě chvilku orestnout a do toho se nalije 4 dcl kokosového kvalitního mléka, nechá se přejít varem, zhoustne to a zůstanou v tom malé kousky vysrážených vajíček.

  3. Do toho dáme prohřát maso a podáváme s rýží, indickýma plackama nebo hranolkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!