Sekaná od Jitky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g mletého masa
2 celá vejce
5 stroužků česneku
1 větší cibule
asi 7 cm dlouhý kus pórku
1 houska
trocha vlažného mléka
1 čajová lžička Solamylu
5 dkg špeku
1 čajová lžička mleté sladké papriky
1 čajová lžička drceného kmínu
asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby)
1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší).

  2. Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno.

  3. Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koření, solamyl, Solčanku, sůl, vajíčka a strouhanku (dle potřeby) - vše rukou dobře promícháme a dáme do formy z domácí pekárny (háky máme vyndané!). Mokrou rukou povrch ještě uhladíme.

  4. Zapneme program č.12 - pečení a kůrka střední. Program pečení je jednu hodinu. Po hodince tento program ještě zapneme znovu a sekanou ještě pečeme dalších 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!