Vepřové plátky se žampiony a sýrem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků kotlety (nebo krkovice, záleží na chuti)
1/2-1 plechovky žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
koření Gyros
sůl
pepř
kmín dle chuti
olej
máslo
6 plátků sýru Gouda (lze použít i Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky nakrojíme a lehce naklepeme. Posypeme kořením.

  2. Do misky dáme na dno trochu oleje, 1/2 cibule nakrájené na půlměsíčky, trošku česneku pokrájeného na plátky, maso a takto pokračujeme s cibulí a česnekem i na vršku masa. Necháme ve studenu alespoň 2 hodiny odležet.

  3. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a pár plátků česneku z naloženého masa.

  4. Poté přidáme maso a zprudka orestujeme. Vyjmeme do pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou a dáme péct přikryté do trouby na 200°.

  5. Mezitím na másle zpěníme cibuli, přidáme žapmiiony, osolíme, opepříme a dáme trochu kmínu. Chvilku (cca 5 min) podusíme.

  6. Žampiony přidáme na maso, zakryjeme a dáme zpět do trouby. Po určité době (cca 15-20 min) odkryjeme, zkusíme, zda je maso měkké. - pokud ano, pokračujeme dále.

  7. Maso odkryjeme a dáme, nejlépe na horký vzduch, na chvíli opéct do trouby. Po chvilce vyndáme. Na maso položíme plátky sýru a dáme roztéct do trouby. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!