Seitanová roláda s vůní tymiánu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

seitan připravený z 1kg mouky, 200ml zeleninového vývaru, 100ml červeného suchého vína, 3 vajíčka, 4 jarní cibulky, 2 mrkve, 2 petržele, 1 červená cibule, 6 stroužků česneku, sojová omáčka, sušená rajčata, parmezán, horčice, olej, čerstvý tymián, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Seitan připravíme z kila mouky, rozklepeme do placky a uvaříme v ochucené vodě (ochutila jsem zeleninovým bujonem v kostce, miso pastou a čerstvým tymiánem). Uvařený seitan necháme na sítku vystydnout a chceme-li mít rolád více, můžeme rozkrojit na více dílů.

  2. V misce rozkvedláme vajíčka, osolíme, přidáme čerstvý tymián a na troše oleje osmahneme omeletu. Rozdělíme na stejný počet dílů, kolik máme plátků seitanu. Každý plát pomažeme hořčicí, položíme připravenou vaječnou omeletu, posypeme strouhaným parmezánem, na to poklademe jarní cibulku a sušené rajče. Vše zamotáme do rolády a utáhneme kuchyňskou nití.

  3. Každou takto připravenou roládku pokapeme sojovou omáčkou a můžeme posypat zbytkem parmezánu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a všechny roládky ze všech stran osmahneme.

  4. Mezitím očistíme mrkev, petržel a pokrájíme je na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a ještě přepůlíme. Vše dáme do pekáčku, na vrch dáme osmažené roládky, mezi ně poklademe připravený česnek, zbytek jarní cibulky a snítky čerstvého tymiánu. Zalijeme vývarem smíchaným s vínem. Pekáček překryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 25 - 30 minut. Poté alobal sejmeme a pečeme dalších 10 minut.

  5. Roládky vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu i s výpekem přesuneme do hrnce a cca 10 minut vaříme, dokud není zelenina zcela měkká. Pak vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit, případně dochutit hořčicí, solí nebo dle vlastní chuti.. Podáváme nejlépe s rýží, kuskusem nebo bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!