Sedmihradské zelí II - jednoduché

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g mleté vepřové maso (pliecko, chudý bôčik a pod.)
2 kg kysané zelí
200 g uzená klobása domácí
1 cibule
5 stroužků česneku
pepř
mletá paprika
150 g ryže
sádlo
300 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.

  2. Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, premiešavame cca 10 min.

  3. Ryžu pár minút povaríme vo vode, scedíme.

  4. Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna v pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.

  5. Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!