Sedmihradské skládané zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g kysaného zelí
1-2 lžíce sádla (oleje)
150 g rýže
300 g vepřového masa
4 natvrdo vařená vejce
200 g klobásy (uzené)
150 g libové slaniny
1 středně velká cibule
2 dcl kysané smetany
sladká paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí.

  2. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, přebranou a propranou rýži, papriku, sůl, podlijeme 1/4 l vody a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka.

  3. Zapékací mísu vytřeme tukem, vložíme asi 1/3 dušeného zelí, dále rýži s masem, na plátky nakrájenou klobásu a vejce. Takto postupujeme, až spotřebujeme veškeré suroviny.

  4. Zprudka zapečeme, zalijeme kysanou smetanou a znovu krátce zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!