Sedmihradské skládané zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g kysaného zelí
- 1-2 lžíce sádla (oleje)
- 150 g rýže
- 300 g vepřového masa
- 4 natvrdo vařená vejce
- 200 g klobásy (uzené)
- 150 g libové slaniny
- 1 středně velká cibule
- 2 dcl kysané smetany
- sladká paprika
- sůl
Postup Sedmihradské skládané zelí
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí.
Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, přebranou a propranou rýži, papriku, sůl, podlijeme 1/4 l vody a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka.
Zapékací mísu vytřeme tukem, vložíme asi 1/3 dušeného zelí, dále rýži s masem, na plátky nakrájenou klobásu a vejce. Takto postupujeme, až spotřebujeme veškeré suroviny.
Zprudka zapečeme, zalijeme kysanou smetanou a znovu krátce zapečeme.