Salát z pečených rajčat

Recepty, Saláty

Suroviny

12 středně velkých rajčat (použila jsem červená a hnědá)
hrst černých oliv
hrst zelených oliv
100 g sýra feta (nebo pevnějšího balkánského sýra)
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
2-3 nastrouhané stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
2 lžíce medu
2 lžíce sekané bazalky nebo petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech.

  2. Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu, sušené bazalky, oleje, octa a česneku.

  3. Vložíme do trouby, rozehřáté na cca 180°C a pečeme asi hodinu a půl.

  4. Pečená rajčata necháme na plechu vychladnout a potom je zlehka promísíme s olivami, nadrobno nakrájenou fetou a zelenou bazalkou či petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!