Salát z čočky a hub

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g čočky
500 g hub (václavky, žampiony, hlíva atd)
bobkový list
sůl
1 cibule
3 PL majonézy
3 PL kysané smetany
citron

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť s bobkovým listom. Ku koncu varu osolíme.

  2. Uvarenú šošovice scedíme, prepláchneme pod studenou vodou na cedníku, bobkový list vyhodíme.

  3. Huby pokrájame a uvaríme v slanej vode. (Ja som použila predvarené a zamrazené václavky.)

  4. Cibuľu nakrájame, posolíme a necháme odstáť.

  5. Zmiešame šošovicu, huby, cibuľu spoločne s majonézou a kyslou smotanou, dochutíme soľou a citrónom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!