Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 menší hlávky červeného zelí
- 3 mandarinky
- 2 -3 jablka
- krémové pomerančové balsamico
- velká hrst vlašských ořechů
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme (použila jsem mandolinu) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout. Jestli jsme dali víc soli, než by v salátu bylo třeba, zelí propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
Mandarinky oloupeme, pokud možno zbavíme co nejvíc bílých částí a nakrájíme je. Jablka oloupeme (můžeme ale nechat neoloupané) a nakrájíme na kostičky.
Ovoce přidáme do mísy k zelí, ochutíme balsamicem a trochou pepře. Salát rozdělíme na misky a posypeme vlašskými ořechy, které jsme mírně opražili na suché pánvičce.