Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 menší hlávky červeného zelí
3 mandarinky
2 -3 jablka
krémové pomerančové balsamico
velká hrst vlašských ořechů
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme (použila jsem mandolinu) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout. Jestli jsme dali víc soli, než by v salátu bylo třeba, zelí propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.

  2. Mandarinky oloupeme, pokud možno zbavíme co nejvíc bílých částí a nakrájíme je. Jablka oloupeme (můžeme ale nechat neoloupané) a nakrájíme na kostičky.

  3. Ovoce přidáme do mísy k zelí, ochutíme balsamicem a trochou pepře. Salát rozdělíme na misky a posypeme vlašskými ořechy, které jsme mírně opražili na suché pánvičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!