Salát z červené řepy s mrkví a kukuřicí

Recepty, Saláty

Suroviny

700 g červené řepy
250 g mrkve
250 g mražené kukuřice
sůl
pepř
150 g zakysané smetany
citronová šťáva
(množství surovin je orientační)

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu (červenou řepu) umyjeme, dáme variť. Keď je mäkká, schladíme a okamžite pod prúdom studenej vody zlúpneme šupu. Ide to rýchlo a ľahko a nesfarbí nám to ani ruky. Dočistíme nožom, pokrájame, ja som použila kolečko na brambory.

  2. Mrkvu očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do slanej vody. Keď je uvarená, vsypeme mrazenú kukuricu, prehrejeme a scedíme.

  3. V mise premiešame repu, mrkvu, kukuricu, zakvapneme citrónom, okoreníme, osolíme.

  4. Premiešame s kyslou smotanou, dáme do chladničky schladiť a odstáť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!