Salát z červené čočky a jablek

Recepty, Luštěniny

Suroviny

150 g červené čočky
2 zelená jablka
2 lahůdkové cibule
150 ml majonézy
1 kávová lžička pikantní hořčice
citron
sůl
pepř
cukr
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme dle návodu. Necháme vystydnout.

  2. Mezitím nakrájíme jablka na malé kostičky, pokapeme citronem (aby jablka nezhnědla) a přidáme trochu cukru (podle kyselosti jablek).

  3. Cibulku nakrájíme na jemno. Přidáme k jablkům, přimícháme vychladlou čočku, hořčici a majonézu.

  4. Podle chuti osolíme, opepříme a kdo má rád i chilli.

  5. Promícháme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!