Salát z celerů

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva marinovaného celeru (0,33 l)
1 středně velký celer
150 g žlutého sýra (gouda)
150 g rozinek
1 velký pomeranč
3 zoubky česneku
majonéza z jednoho vajíčka nebo koupená - 100 ml
0,5 l tuzemského rumu

Postup přípravy receptu

  1. Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).

  2. Rozinky spařím, nechám chvíli odstát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkovitě potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.

  3. Pomeranč oloupu, pokrájim na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promíchaný salát vložím minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!