Hlíva ústřičná na smetaně s mrkví, petrželkou a těstoviny Strozzapreti

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 šalotky
1 menší mrkev
hrst petrželky
1 smetna 36 %
kousek másla
1 lžíce oleje
1 dl vývaru, nebo voda a kousek gelového slepičího bujónu
sůl
bílý pepř
Dále:
1 balení (250 g) těstovin Strozzapreti

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na 1 cm proužky, petrželku a šalotku nakrájíme na drobno a mrkev na tenké hranolky.

  2. Na kousku másla a lžíci oleje osmahneme šalotku, přidáme hlívu, mrkev a dusíme 5 minut. Přidáme vývar, osolíme, opepříme a dál dusíme, až je hlíva měkká.

  3. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme lžíci olivového oleje a řádně protřeseme.

  4. Když je hlíva měkká (ale nesmí být rozvařená, stále spíš křupavá), přidáme smetanu a zredukujeme na požadovanou hustotu.

  5. Nakonec přidáme petrželku a můžeme servírovat. Hotové jídlo přizdobíme kousky mrkve a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!