Salát s grilovaným hovězím
Recepty, SalátySuroviny
- hovězí steak
- ledový salát
- rajčata
- čerstvé papriky
- jarní cibulky
- vařené zelené fazolky
- vařené brambory ve slupce
- vejce natvrdo
- Na zálivku:
- olivový olej
- vinný ocet
- dijónská hořčice
- rozmačkaný stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup Salát s grilovaným hovězím
Postup přípravy receptu
-
Nejrpve vymícháme dohladka zálivku z výše uvedených surovin. Měla by být krémové konzistence.
Na grilovací pánvi na troše olivového oleje, opečeme papriky, jarní cibulky a na měsíčky nakrájené brambory.
Ledový salát natrháme na kousky a rozložíme na talíř, na něj naaranžujeme opečenou zeleninu, rajčata, pokrájené fazolky a vejce na čtvrtky.
Na rozpálené pánvi opečeme maso z obou stran, tak, jak chceme, aby bylo propečené.
Necháme chvilku v alobalu odležet a nakrájíme na tenké plátky, který přidáma na salát, pokapaný zálivkou.
Maso osolíme a opepříme.