Tvarohové knedlíčky ve vanilkové peřince

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

těsto:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
5 lžic hrubé mouky
50 g cukru moučky
sůl
krupice
strouhánka
krém:
1/2 vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
80 g másla
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, vejce, mouky, špetky soli a cukru vypracujme těsto. Lžící vykrajujeme větší noky, přendáme do krupice a opatrně uválíme knedlíčky. Těsto lepí, bez pomoci krupice si jen ušpiníte ruce.

  2. Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě do vyplavání + 3 minuty (záleží na jejich velikosti). Po uvaření knedlíčky slijeme a obalíme v nasucho opražené strouhánce.

  3. Krém si uvaříme z mléka, pudinku, cukru a másla, nalijeme na talíř, vložíme knedlíčky a ozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!