Šachovnicový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot:
4 - 5 vajec dle velikosti
200 g krupicový cukr
200 g polohrubé mouky
5 lžic oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic vřelé vody
Bílá výplň:
4 vejce
120 g moučkového cukru
3 tvarohy (2 kostky + 1 ve vaničce)
200 g smetany ke šlehání
125 g másla
2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem a s horkou vodou do pěny. Přišleháme olej a přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Vyšleháme bílky a sníh vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°a pečeme asi 20 minut.

  2. Na náplň vymícháme máslo s cukrem a žloutky. Po částech přidáváme tvaroh a šlehačku. Do hotové směsi přimícháme do tuha ušlehané bílky. Mísu přikryjeme a dáme vychladit do lednice.

  3. Na dohotovení nachystáme hlubší plech, který vysteleme pečícím papírem. Upečený a vychladlý čokoládový plát rozkrájíme na proužky a ukládáme do plechu. Mezi proužky bude místo na šířku proužku, kde budeme stříkat bílou výplň. Druhou řadu budeme začínat položením tmavého proužku na bílou výplň. Když si nebudete vědět rady, přidala jsem odkaz, kde je postup nafocen.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!