Šábesová chala - Barches

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 kostka droždí (5 dkg váženého droždia)
malá lžička soli
pl cukru
pl husího sádla
3 vaječné žloutky
sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Múku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti.

  2. Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a bochníky necháme este chvilku kysnúť.

  3. Následne si z kazdého bochníka vyvaľkáme ručne 4 korbáče, ktoré následne spletáme ako vianočku. Z tohto množstva cesta nám vzniknú dve chaly.

  4. Nakoniec potrieme žĺtkom z vajec a posypeme statočne sezamom.

  5. Pečieme v predhriatej rúre na 220 cca 45 - 50 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!