Červená řepa-sladké mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g oloupané syrové červené řepy
150 g vlašských ořechů nasekaných na hrubší kousky
120 g Lučiny
500 ml vody
2 Galaretky s višňovou příchutí (sladká sypká želatina)
2 oloupané větší pomeranče nakrájené na drobné kostičky
šťáva z 1citronu
silikonové formičky nebo jiné tvořítka
potravinářská folie

Postup přípravy receptu

  1. Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.

  2. Do hrnce dáme 500 ml vody, uvedeme k varu, necháme 5 minut zchladnout a poté vsypeme obě Galaretky. Metličkou promícháváme do úplného rozpuštění.

  3. Řepu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme Lučinu a ponorným mixérem rozmixujeme na jemnou kaši.

  4. Přidáme pomeranče, ořechy, citronovou šťávu a rozpuštěnou želatinu. Vše promícháme a nalijeme do formiček.

  5. Necháme v chladnu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Na talíři ozdobíme plátkem pomeranče a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!