Kuře pečené v máslové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
Marináda:
3 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce medu
1 malý rajský protlak
1 polévková lžíce sojové omáčky
majoránka
sůl
špetka skořice
kmín
grilovací koření
sladká paprika (množství koření záměrně neuvádím, každý si ho přizpůsobí podle své chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku, malinko ho osolíme.

  2. Marinádu připravíme tak, že v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme med, rajský protlak a sojovou omáčku, promícháme. Marinádu nevaříme a odstavíme z plotny. Pak už jen vmícháme majoránku, skořici, kmín, grilovací koření, sladkou papriku a podle potřeby osolíme. Marinádou polijeme kuře.

  3. Pekáč s kuřetem vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 hodinu při 180-200°C. Průběžně kuře podléváme výpekem a podle potřeby do výpeku doléváme vodu, aby se marináda nepřipalovala. Podáváme s rýži nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!