Kuře pečené v máslové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce másla
- 1 polévková lžíce medu
- 1 malý rajský protlak
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- majoránka
- sůl
- špetka skořice
- kmín
- grilovací koření
- sladká paprika (množství koření záměrně neuvádím, každý si ho přizpůsobí podle své chuti)
Postup Kuře pečené v máslové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku, malinko ho osolíme.
Marinádu připravíme tak, že v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme med, rajský protlak a sojovou omáčku, promícháme. Marinádu nevaříme a odstavíme z plotny. Pak už jen vmícháme majoránku, skořici, kmín, grilovací koření, sladkou papriku a podle potřeby osolíme. Marinádou polijeme kuře.
Pekáč s kuřetem vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 hodinu při 180-200°C. Průběžně kuře podléváme výpekem a podle potřeby do výpeku doléváme vodu, aby se marináda nepřipalovala. Podáváme s rýži nebo brambory.