Kuřátko na baklažánech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuře
1 - 2 baklažány cca 400g
50 g slaniny
česnek podle chuti, stačí tři stroužky
1 střední cibule
1-2 bobkový list
1 dcl šlehačky
trochu hladké mouky
labužníci dvojku bílého
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujte, prošpikujte. Osolte ze všech stran a odložte na mísu. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a nasypte do pekáčku. Na to dejte kuře, pokmínujte, přidejte lilek nebo baklažán (ne obojí). Přikryjte a dejte péct.

  2. Podlívejte vínem a až je kuře hotové, vyndejte ho ven, vezměte si tyčový mixér a rozmixujte všechno co je v pekáči a přelijte přes síto.

  3. Přidejte smetanu, pokud to není moc husté, tak přidejte ještě mouku a nechte přejít varem. Osolte a opepřete. Kuře naporcujte a přendejte zpět do pekáče. Jako příloha se hodí rýže, knedlíky, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!