Rýže s tatarkou a kuřecí směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí řízky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce omáčky Steak barbecue
1 lžíce grilovací koření (Kuře gril)
2 lžíce oleje
hrst mražené zeleninové směsi (s kukuřicí)
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
hřebíček
1/2 cibule
tatarka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na nudličky, promícháme s kořením a olejem a necháme uležet nejlépe do druhého dne, ale není to nutné.

  2. Pak vhodíme na pánev, osmažíme, přidáme mraženou zeleninu a necháme chvíli dusit pod pokličkou, aby se vytvořila šťáva a zelenina změkla.

  3. Rýži propláchneme vodou a vhodíme na rozpálený olej, trochu promícháme, aby se olejem obalila - pozor na připálení.

  4. Pak rýži zalejeme vodou, osolíme, přihodíme 2 hřebíčky a půlku cibule pro chuť a vůni a vaříme, dokud se všechna voda nevstřebá. Na talíři toto pikantní jídlo podáváme s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!