Rýže s pečeným masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso pečené (nebo pečené kuře, krůta, králík)
- cibule
- olej nebo sádlo
- vařená rýže dle potřeby
- česnek
- tymián, rozmarýn nebo majoránka
- sůl
- pepř mletý
- sterilovaný hrášek, sterilované okurky, řepa, zelenina dle vlastní chuti
Postup Rýže s pečeným masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní dáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme čerstvě nasekanými nebo sušenými bylinkami dle chuti, nasekaným česnekem, solí a pepřem. K masu přidáme i trochu výpeku z masa (záleží na tučnosti).
K ochucenému masu přisypeme vařenou (dušenou) rýži dle potřeby, dobře promícháme, případně dosolíme a opepříme.
Do rýže s masem můžeme vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek nebo kukuřici.
Podáváme dle chuti s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kyselou okurkou, sterilovanou řepou, kompotem.