Rýže s pečeným masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso pečené (nebo pečené kuře, krůta, králík)
cibule
olej nebo sádlo
vařená rýže dle potřeby
česnek
tymián, rozmarýn nebo majoránka
sůl
pepř mletý
sterilovaný hrášek, sterilované okurky, řepa, zelenina dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní dáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme čerstvě nasekanými nebo sušenými bylinkami dle chuti, nasekaným česnekem, solí a pepřem. K masu přidáme i trochu výpeku z masa (záleží na tučnosti).

  2. K ochucenému masu přisypeme vařenou (dušenou) rýži dle potřeby, dobře promícháme, případně dosolíme a opepříme.

  3. Do rýže s masem můžeme vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek nebo kukuřici.

  4. Podáváme dle chuti s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kyselou okurkou, sterilovanou řepou, kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!