Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
100 g másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
3 lžíce rumu
1/2 hrnku moučkového cukru
1 sáček pudinkového vanilkového prášku
vanilková pasta nebo lžíce vanilkového cukru
drobné ovoce (maliny, jahody, borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených přísad na těsto utvoříme v míse drobenku. Dno dortové formy (24 cm) vyložíme pečícím papírem a asi 3/4 drobenky rovnoměrně rozložíme na dno, prsty ji lehce přimáčkneme.

  2. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, rumem, oběma cukry a pudinkovým práškem a náplň nalijeme na vrstvu drobenky do formy. Koláč poklademe ovocem a nakonec navrch rozsypeme zbytek odložené drobenky.

  3. Pečeme asi 40 - 45 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Hotový koláč necháme zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy a před podáváním necháme dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!