Rychlý oběd ze sojového masa

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

- Sojové nudličky (balení=80g)
- bio masový bujon (bez glutamatu)
- střední porek
- malá červená paprika
- žampiony (použila jsem sterilizované)cca 200g
- olivový olej
- sojová omáčka
- chilli
- 1 polévková lžíce rajského protlaku (bez konzervantů a zahušťovadel)
- solamyl
- voda
- vhodnou přílohou je například rýže

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso vsypeme do vařící vody, ve které jsme rozpustili bujon a vaříme 10-15 minut, poté scedíme a lehce vymačkáme přebytečnou vodu.

  2. Na větší pánvi (např. wok) si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme porek. Poté přidáme sojové maso a celou směs polijeme solamylem (který jsme rozmíchali ve vodě), přidáme sojovou omáčku, sůl a chilli. Orestujeme.

  3. Nakonec přidáme lžici rajského protlaku (podle potřeby dosolíme/lehce pocukrujeme), necháme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!