Rychlé pařížské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
25 dkg moučkového cukru
1/2 Hery
4 lžíce kakaa
1/4 l mléka
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1/2 Hery
20 dkg moučk moučkového cukru
1 celé vejce
3 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.

  2. Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu předehřejeme a pečeme asi 10min při 120-140°C.

  3. Krém: Rozpustíme Heru a do vychladlé, ale tekuté přidáme moučkový cukr, celé vejce a kakao. Důkladně vyšleháme.

  4. Na vychladlý korpus rozetřeme krém a povrch posypeme kokosem.

  5. Celý plech dáme vychladit do ledničky a pak krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!