Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

Recepty, Ostatní

Suroviny

30 ml oleje
2 středně velké cibule
400 gramů hlívy ústřičné
4 rajčátka
4 zelené papriky
200 g točeného salámu
4 vařené brambory
200 g nastrouhaného sýra
2 vejce
sůl
kmín
pažitka
pepř
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.

  2. Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku, pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.

  3. Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.

  4. K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.

  5. Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova. Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!