Rychlá omáčka na špagety

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 střední cibule
400 g mletého krůtího masa
1 sklenice živáňské omáčky se žampiony
2 dl bílého vína (lepší je suché)
kapka oleje
Na dochucení:
sůl
mletý pepř
sušený česnek
tymián
špagety nebo jiné těstoviny
sýr na posypání (já použila uzený cheddar)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dorůžova.

  2. Přidáme mleté maso a opékáme do zatažení (mleté maso dělá jakoby hrudky, rozbijeme je vidličkou nebo vařečkou). Osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Dusíme do změknutí masa. Dle potřeby můžeme podlévat vodou. Mně stačilo vino.

  3. Až je maso hotové, přidáme živáňskou omáčku a krátce prohřejeme. Dochutíme česnekem a popřípadě dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!