Rybízové želé

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg červeného rybízu
100 ml vody
1,2 kg cukru krupice
100 ml sektu

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu.

  2. Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadérka a slupky.

  3. Šťávu uvedeme do varu, vsypeme cukr a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až směs začne želírovat. Do horkého želé vlijeme sekt a rozdělíme do čistých sklenic.

  4. Zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!