Rybí polévka III.

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kapří hlavy + rybí vnitřnosti
100 g másla
2 mrkve
1 petržel
150 g celeru
1 cibule (asi jako střední jablko)
5 rohlíků na kostky
2 sáčky hrachové polévky se slaninou Vitana
sůl
kmín
muškátový oříšek
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou hlavu uvaříme v osolené vodě kmín dáme do gázy nebo do vajíčka na čaj a dáme vařit s hlavou.

  2. Do jiného kastrůlku dáme vařit vyčištěné vnitřnosti.

  3. Hlavy trvají asi půl hodinky vnitřnost 20 minut. Hlavy vyndáme a maso obereme. Vnitřnosti vyndáme a nasekáme spolu s masem z hlav.

  4. Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  5. Do hrnce dáme máslo a na něm orestujeme tu zeleninu. Zalijeme vývarem z hlav asi tři čtvrtě litru si necháme stranou. Zeleninu povaříme asi 15 minut přidáme obrané maso a ještě povaříme do hotové polévky zavaříme tu hrachovku rozmíchanou ve zbytku vývaru.

  6. Ochutnáme přidáme oříšek a květ, případně dosolíme. Nandáme na talíř a na vršek dáme kostky těch rohlíků co jsem si opekli v troubě do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!