Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek

Recepty, Polévky

Suroviny

fazolové lusky
2 vajíčka (uvařená)
špek
150 g uzeného masa
1 velká cibule
1 menší mrkev
1-2 vrchovaté PL polohrubé mouky
1 lžička papriky pálivé
kmín
hrubozrnná sůl
pepř
tymián
libeček
vývar (měla jsem litr)
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a mrkev nakrájíme spolu se špekem a uzeným na kostičky. Dáme do hrnce a společně smažíme cca 5 minut.

  2. Pak přidáme polohrubou mouku, opražíme a přidáme papriku pikant a zalijeme vývarem. Promícháme metličkou a přidáme pokrájené fazolové lusky, kmín, sůl a tymián. Polévku povaříme cca 20 minut.

  3. Na závěr dochutíme octem, pepřem a přidáme nakrájená vajíčka. Na ozdobu jsem použila listy libečku a celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!