Rybí kuličky z tresky se strouhankou z ovesných vloček

Recepty, Ryby

Suroviny

150 g brambor
400 g tresky nebo jiné bílé ryby
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
3 snítky petrželky (hladkolisté)
4 kuličky umletého barevného pepře
sůl
strouhanka na obalení + hrst ovesných vloček přimíchaných do strouhanky
2 vejce na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  2. V misce promícháme umixovanou tresku s pepřem a rozmačkaným uvařeným bramborem. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku a prolisovaný česnek.

  3. Vytvarujeme kuličky velikosti většího vlašského ořechu, obalíme je ve vejcích a následně ve strouhance, smíchané s ovesnými vločkami. Rybí kuličky dáme péci do rozehřáté trouby na pečící papír, pokapaný olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!