Špenátovo-pohankové palačinky s fetou a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g pohankové mouky (Šmajstrla)
2 vejce
100 g špenátu
400 ml rýžového mléka
sušená rajčata v oleji (Hradecké delikatesy)
250 g tvarohu
100 g sýru Feta
slunečnicová semínka
špetka soli
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru vhodíme špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě, že bude těsto moc řídké, přidejte ještě mouku.

  2. Z těsta pak na přepuštěném másle smažíme dozlatova palačinky.

  3. Rozmixováním tvarohu a sýru feta vytvoříme hladký krém. Tím pak mažeme hotové palačinky, které posypeme nasekanými sušenými rajčaty a slunečnicovými semínky.

  4. Palačinky zamotáme, rozpůlíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!